Все що потрібно знати про велопрогулянки восени - коли на дворі холодно

25 вересня 2023

Осіння велопрогулянка може бути комфортною та безпечною, якщо заздалегідь подбати про підготування велотранспорту до складних погодних умов. Поїздки на ровері восени ускладнюються тим, що в цю пору року повітря стає холодним, опади розмивають ґрунтові дороги, що призводить до проблем з керуванням велосипедом і забрудненням його деталей. Також восени раніше темніє, а тому слід подбати про наявність освітлення й елементів розпізнавання. 

осінні велоаксесуари купити

Які аксесуари для велосипедів варто придбати для осіннього сезону?

велоаксесуари купити

Для комфортної та безпечної поїздки на велотранспорті восени варто придбати спеціальні сезонні аксесуари для велосипедів. Це елементи різного призначення: одні забезпечують комфорт руху, інші — гарантують безпеку велосипедиста. Якщо ви плануєте активно використовувати ровер осінню, слід купити аксесуари для велосипеда такого типу:

  • широкі крила з надійними кріпленнями — вони допоможуть захиститися від бризок;
  • ефективні світловідбивачі на велосипед потрібні для того, щоб велосипедиста можна було швидко побачити на дорозі;
  • елементи освітлення в повноцінному комплекті забезпечують гарну видимість дороги, це переднє та заднє світло у вигляді ліхтарів і катафот на велосипед, що кріпляться на кермо й підсідельну трубу, можна доповнити їх додатковими деталями — налобними ліхтарями, наприклад.

Удосконалити велосипед і ефективно підготувати його до осінніх поїздок допоможуть деякі інші дії: періодичний технічний огляд, перевірка стану гальмівної системи, роботи трансмісії, очищування й змащення рухомих елементів. 

Покрокові поради, як забезпечити комфортну та безпечну велопрогулянку під час дощових умов поїздки

Часті й тривалі опади — неприємні погодні умови, але навіть в такій ситуації можна їздити на велосипеді, відчуваючи комфорт і впевненість. Допомагають досягати цього різноманітні рішення від виробників велотоварів, які можна підібрати для будь-якого ровера — гірського велосипеда чи звичайної міської моделі. Пропонуємо вам поради щодо забезпечення комфорту під час осінніх поїздок:

якісні велоаксесуари

  1. Поставте такі крила на велосипед, які повністю закриватимуть бризки багнюки й води. Сьогодні можна вибрати швидкознімні елементи, їх легше чистити, також зручними є звичайні стаціонарні крила. Головне — вони мають бути довгими й достатньо широкими. Підібрати на ваш спортивний велосипед найкращі крила можна в нашому спеціалізованому магазині ВЕСТВЕЛО.
  2. Велосвітло — запорука безпеки й впевненості. Завдяки якісним ліхтарям велосипедист може якісно бачити дорогу та її ландшафтні особливості навіть під час опадів і туману. Переднє світло при тому має бути потужним — від 500 люменів. 
  3. Продуманий одяг — гарантія комфортних велопрогулянок. Верхній шар — куртки, штани, рукавички — мають бути вітрозахисними та вологонепроникними. Поверх взуття можна одягати спеціальні велосипедні бахіли. Чудовий вибір велосипедистів — термобілизна. 
  4. Захистити велошолом від дощу можна за допомогою спеціальних чохлів.
  5. Проти ковзання рук варто придбати гріпси й рукавички, які гарантують стабільність керування. 
  6. Коли ви вже готові до поїздок під дощем, подумайте про стиль вашої їзди. Він має бути відповідним до погодних умов. В негоду краще їхати повільно, використовуючи відповідну передачу спортивного велосипеда, адже на слизькій мокрій дорозі складно виконувати повороти й гальмування.

Вибирайте такі ділянки дороги, на яких комфортніше їхати, уникайте потрапляння в калюжі, на мокрий пісок, розмиту ґрунтівку. 

Догляд за ровером осінню проводять частіше й ретельніше. Якщо у вас складний велосипед, після кожної поїздки слід перевіряти механізми складання, прочищати їх. Власникам будь-яких моделей роверів корисно чистити елементи трансмісії та гальмівної системи від багнюки й вологи. Всі рухомі деталі варто ретельно протирати, після чого — змащувати. Міський велосипед потребує такої ж уваги, як спортивна модель: подбайте про якісну роботу гальм, і якщо вони працюють в негоду гірше, придбайте нові надійні варіанти, наприклад, дискові моделі. Обов’язково перевіряйте стан ланцюга: він має бути не розтягнутим, чистим і правильно змащеним. Це гарантує безпеку й комфорт осінніх поїздок на велосипеді. 

 

Цікаво такожДекілька важливих порад для зимової їзди на велосипеді

 

Купити велосипед для комфортної їзди восени в інтернет-магазині Westvelo

Якщо ви плануєте їздити на велосипеді восени, але маєте потребу в новому велотранспорті, завітайте до інтернет-магазину Вествело. Тут можна вигідно купити велосипед для комфортної їзди для дітей, підлітків і дорослих. Вествело — інтернет-магазин велосипедів на будь-який смак, це зручний онлайн-маркет, де можна за комфортною ціною придбати всі корисні велосипедні аксесуари: надійні гальма, велокрила, світловідбивачі та ліхтарі, елементи трансмісії та якісне екіпірування. 

На сайті Westvelo просто й зручно вибрати міську чи спортивну модель ровера, купити гірський велосипед від перевірених брендів. Консультанти надають корисні поради й допоможуть підібрати ровер. Швидке доставлення, помірні ціни й високий рівень обслуговування — об’єктивні переваги Вествело. 

Якщо раніше ви гадали, що осінь — не період для велопрогулянок, настав час зламати цей стереотип. Їздити восени на ровері безпечно й комфортно реально, а допоможуть в цьому спеціальні аксесуари, правильна підготовка й ретельний догляд за велосипедом.

keyboard_arrow_up