Декілька важливих порад для зимової їзди на велосипеді

22 вересня 2023

Їздити на велосипеді взимку можливо, але для забезпечення комфортну й надійного рівня безпеки в цю пору року необхідно мати деякі навички керування. Підготуватися можна заздалегідь, але так чи інакше, не обійтися без спеціальних сезонних велоаксесуарів. В цій статті обговоримо найважливіші аспекти безпечних зимових велопрогулянок. 

велотовари для зимової ізди

Корисні поради під час їзди взимку на велотранспорті

Як їздити на велосипеді взимку і що може знадобитися для таких незвичних поїздок, коли дороги покриті снігом і можуть бути дуже слизькими: подібні питання виникають, якщо людина хоче продовжувати користуватися велотранспортом під час холодів. Щоб кожен велосипедист мав змогу безпечно їздити на ровері взимку, йому варто добре підготуватися.

купити велосипед вест вело

 Корисні поради від фахівців веломагазину Вествело:

  1. Продуманий одяг. Для початку варто подбати про захист тіла від холоду. Слід одягатися багатошарово з метою краще адаптуватися до нових умов і таким чином, щоб щільно закривати всі окремі ділянки, зокрема шию та долоні. Верхній одяг має бути водонепроникним і таким, що дихає, голову слід захистити теплою шапкою, а руки — надійними рукавичками. Ліпше взувати спеціальне велосипедне взуття. 
  2. Використовуйте ваш звичайний спортивний велосипед, до якого ви звикли. Його можна ефективно апгрейдити, як саме, розповімо далі. 
  3. Починайте з простих нетривалих маршрутів. 
  4. Перевіряйте тиск в камерах перед кожною поїздкою. Не забувайте, що за умов холодної температури повітря тиск знижується!
  5. Використовуйте для поїздок на гірському велосипеді зимові покришки зі спеціальним протектором для гарного й надійного зчеплення з поверхнею. Ідеальні шини для велосипеда — шиповані, вони розроблені для пересування по льоду й снігу. 
  6. Через високий відсоток наявності на велодорозі криги, бруду чи мокрого снігу варто їхати повільно. За умов великої кількості перешкод краще користуватися правою смугою дороги. 

Використовуючи спортивний велосипед взимку, частіше виконуйте технічний огляд, здійснюйте якісний та уважний догляд, ретельно очищайте ровер. В зимову пору бруд швидше накопичується на всіх деталях велосипедів, що може негативно відобразитися на роботі трансмісії, гальмівної системи. 

Які велоаксесуари знадобляться для їзди на велосипеді взимку?

Бажаний рівень безпеки та комфорту взимку гарантуватимуть правильно підібрані велоаксесуари. Як вже сказано раніше, зовсім не обов’язково квапитися й купувати новий ровер, адже краще використовувати свій звичний велосипед. Звісно, досвідчений велосипедист може без помилок купити велосипед для їзди взимку, але він точно знає, які аксесуари необхідні першочергово. 

якісний велосипед

Для безпечних зимових велопрогулянок знадобляться:

  • теплий шолом або така модель, яка зручно вдягається на теплу шапку;
  • світловідбивач на велосипед, що слугує для сповіщення про наявність велосипедиста на дорозі, це можуть бути катафоти, стрічки, що кріпляться на різні ділянки одягу чи ровера, а також спеціальне велоекіпірування;
  • крила для переднього та заднього колеса;
  • велосипедні фари, які слід придбати у веломагазині у двох видах обов’язково — заднє та переднє світло, а також додаткові деталі — велосвітло на кшталт налобного ліхтаря, зручних варіантів, що кріпляться на одяг чи рюкзак.

Яскравість переднього світла має бути не нижче ніж 500 люмен, заднього — від 100 люмен. Дізнатися інформацію про подібні параметри ви завжди можете у спеціалістів інтернет-магазину велосипедів і велоаксесуарів. 

 

Окремо варто сказати про догляд за ровером. Непрості умови зими викликають більш уважного догляду за механізмами велосипеда, а також можуть бути причиною покупки нових велозапчастин. Доглядати за велотранспортом варто таким чином:

  1. очищайте, перевіряйте стан ланцюга та змащуйте його після кожної поїздки по забрудненій місцевості;
  2. прочищайте елементи трансмісії хоча б раз на тиждень за умов регулярних поїздок;
  3. поставте надійні дискові гальма на велосипед і після поїздок обов’язково протирайте їх від бруду й намерзлого снігу. 

Якщо купити велосипед здається простою задачею, то використання ровера взимку вимагає відповідальності, досвіду та якісної підготовки. 

 

Цікаво такожОбирайте співпрацю для вашого веломагазину - замовляйте оптом ровери, аксесуари та запчастини до велосипедів в інтернет-магазині Вествело

 

Вествело - все для комфортних велопрогулянок у будь-яку пору року: купити велоаксесуари

Отже, зимові велопрогулянки — це, мабуть, випробування, але їздити на ровері взимку можливо і навіть корисно для покращення навичок керування. Забезпечити ж комфорт і безпеку в такий непростий період допоможуть ретельна підготовка, розуміння особливостей керування й важливість у зниженні швидкості через проблему гальмувати та виконувати повороти на слизькій дорозі. Не обійтися без апгрейду за допомогою спеціальних аксесуарів, замовити які зручніше в нашому магазині. Вествело — все для комфортних велопрогулянок в будь-яку пору року. Ми пропонуємо ощадливо й надійно підготуватися до зими:

  • в нас великий вибір велосвітла;
  • ми можемо запропонувати будь-який варіант світловідбивачів;
  • ви можете вигідно купити гальма, елементи трансмісії від надійних виробників;
  • у нас в наявності зручне екіпірування для велосипедистів, а також різноманіття сучасних крил, зимових покришок та якісних камер. 

На сайті WESTVELO можна купити велосипед недорого, якщо ви не хочете використовувати ваш звичайний ровер взимку, але в такому випадку ми радимо попрактикуватися на новій моделі. 

Щоб підготуватися до зимової велопрогулянки, завітайте до Westvelo — інтернет-магазину велотоварів на всі сезони. Наші менеджери допоможуть підібрати потрібні аксесуари та запчастини. Їздити на велосипеді взимку — не лише можливо, це буде корисно для здоров’я, фізичного розвитку й відмінного настрою, адже в зимову пору існують особливі умови для покращення здібностей у велоспорті. Головне — правильно підготуватися й доглядати за велосипедом.

keyboard_arrow_up