Світловідбивач на велосипед: його корисні функції

6 жовтня 2023

Якщо велосипедист опиниться на дорозі в темну пору доби, бути помітним йому допоможе корисна деталь — світловідбивач на велосипед. Проста, але дуже функціональна річ, про яку варто детально розповісти. В цій статті ви дізнаєтеся про різновиди та призначення велосипедних світловідбивачів і катафот та яка між ними існує різниця. 

купити катафоти до ровера

Як і чому світловідбиваюча наклейка, елемент сигналізації чи катафот авто допоможуть в темну пору доби

Спочатку варто визначити, чим відрізняються популярна світловідбиваюча наклейка та класичний катафот авто, відомий всім. Всі ці елементи не створюють власного світла. Їх функція в іншому: вони відображають або відбивають світло, яке направлене в їхній бік. Промінь, що потрапляє на таку деталь, повертається назад, завдяки чому велосипедиста видно іншим учасникам руху, а це є запорукою безпеки. 

купити світловідбивачі оптом

Популярні велосипедні світловідбивачі відображають світло досить добре, вони різноманітні за кольорами й видами. Класичний пластмасовий катафот ідеально повертає світло на 180°. 

Головне призначення всіх таких аксесуарів — сповіщення для учасників руху про присутність велосипедиста на дорозі. 

Для безпечної їзди по складному ландшафту в темну пору доби важливо мати якісне освітлення. Варто оснастити ровер велосвітлом з потужним переднім та якісним бічним світлом. Для їзди на трасі досить передньої фари. Під час їзди на дорогах з вуличним освітленням краще використовувати ліхтарі з широким променем та мигалки. 

Це загальні правила, які слід доповнити тим, що крім фар, мигалок і ліхтарів потрібно купити катафоти до ровера. Адже іншим учасникам руху необхідно бачити вас на дорозі. 

 

Чим відрізняються сучасні світловідбивачі на велосипед, купити які необхідно для власної безпеки? Різниця між ними в таких особливостях:

  • місце розташування;
  • матеріал, його гнучкість та метод кріплення;
  • колір;
  • інтенсивність відбивання променів світла. 

 

Цікаво такожЯк вибрати велосипедні колеса: 5 основних порад від магазину Вествело

 

Дуже ефективні катафоти діодні, які можуть відбивати світло навіть за умов туману, опадів тощо. Вони досить потужні, ефективні, надійні. Подібні та класичні катафоти купити можна будь-якої форми, а встановлюються вони за колірним правилом:

  • білі — попереду;
  • жовті потрібні для бічної сигналізації;
  • купити катафоти червоні треба для встановлення на задній частині велосипеда. 

Зручний варіант для бічного монтажу — світловідбивач на спиці. Сьогодні ви можете придбати чудові трубки, наліпки та стрічки, кожну з яких можна прикріпити на ваш смак. Для повноцінного оснащення краще придбати задній червоний круглий чи трикутний катафот, кілька бічних варіантів на вибір та якісний світловідбивач для переднього встановлення з діодами, щоб ви мали змогу безпечно їхати там, де є зустрічний рух. Якщо ж ви є власником велокрамниці, вам точно корисно купити катафоти оптом. Вигідніше зробити це в нашому магазині WESTVELO.

Вествело — магазин велотоварів, де зручно світловідбивач купити кожному з вас

Функціональність світловідбивних елементів проста й корисна, ці зручні елементи є гарантією безпечних велопрогулянок для дітей і дорослих. Щоб замовити потрібні для вас світловідбивачі, купити які з доставленням буде комфортніше, завітайте до ВЕСТВЕЛО — магазину велотоварів з гарним досвідом і великим асортиментом. В нас вигідно купити світловідбивачі оптом та вроздріб, адже наші ціни — найкращі в Україні. 

 

 

Westvelo — інтернет-магазин для кожного. Ми радимо вам дотримуватися правил безпеки, в чому світловідбивачі та катафоти будуть дуже ефективними.

keyboard_arrow_up