Які мотопокришки потрібні для хорошої та безпечної їзди на мотоциклі?

7 квітня 2024

Мотопокришки вважаються одними з найголовніших параметрів безпеки як для самого байкера, так і оточуючих учасників руху. Саме від якості та властивостей шин залежить надійність зчеплення байка з дорожнім покриттям, його гальмівна швидкість і, звісно, маневровість. Не варто також забувати про те, що моторезина безпосередньо впливає на комфорт і легкість їзди, тому її вибору потрібно приділити особливу увагу. 

Як правильно вибирається моторезина та які покришки варто купити саме для вашого байка?

Щоб обрати якісні та відповідні по сезону шини на мотоцикл, вам слід враховувати стан дорожнього покриття, пору року, тип байка та характер їзди. До прикладу, у спортивних байках резина зношується швидше, ніж у міських, тому потребує частішої заміни і ретельнішого огляду її стану. Також при покупці шин не варто нехтувати маркуванням, адже саме воно і дасть вам змогу підібрати ідеальну мотопокришку по розміру та технічних параметрах. Як правило, виробники вказують таку інформацію:

шипована гума на мотоцикл

  • ширину шини в міліметрах;
  • висоту резини, що визначається процентним співвідношенням її висоти до ширини;
  • тип: R - радіальна шина, а ZR - призначена для високих швидкостей;
  • діаметр мотопокришки, визначається в дюймах;
  • індекс навантаження, вказується в кілограмах;
  • індекс швидкості, показує найбільш допустиму швидкість при максимальних навантаженнях.

Перед тим, як купити покришку для мотоцикла, також не зайвим буде поцікавитись, чи входить у комплект камера. Залежно від цього критерію, дорожня моторезина буває камерною Tube Type (TT) чи безкамерною Tubeless (TL). Щоб обрати ідеальні покришки для байка, враховуйте стиль їзди і, звичайно, тип байка. Наприклад, для спортивних мотоциклів найкраще підходять безкамерні шини. Вони більш маневрові та легші, завдяки чому мотоциклісту буде зручніше кермувати байком. Для спокійної їзди актуально обирати камерні шини. Їхня перевага в тому, що вони надійніші та витриваліші, не так часто зношуються та піддаються реставрації.

Не забувайте і про протектор. Чим більша його глибина, тим краще він підходить для слизького покриття та бездоріжжя. Актуальною є і шипована гума на мотоцикл, її рекомендується використовувати виключно у зимовий період. Така резина оснащується металевими шипами, що забезпечують відмінну якість зчеплення з покриттям.

 

 

Може бути цікавоЯк правильно обрати мотошолом для мотоцикліста: поради та рекомендації

 

Мотошини купити оптом і в роздріб ви можете в інтернет-магазині Westvelo

Цікавлять якісні та надійні мотопокришки - оберіть наш інтернет-магазин мототоварів Westvelo, де представлений широкий їх асортимент. У нас ви знайдете шини для байків різних типів і для будь-якого стилю їзди. Моторезина Westvelo постачається відомими виробниками та дилерами, а отже сумнівів щодо її відмінних експлуатаційних характеристик не виникатиме. Купити покришки мото на Вествело ми рекомендуємо тому, що:

  • маємо лише найкращі мототовари відомих брендів;
  • завдяки великому вибору моторезини, вдасться швидко знайти ту, яка підійде саме вам, залежно від ваших потреб і цілей:
  • відправляємо мотошини у Львів, Тернопіль і інші західні області нашим власним авто, а якщо потрібно моторезину купити в Україні в інші регіони, то вони транспортуються службами доставлення за максимально короткі терміни;
  • у нас представлена мото резина оптом, що суттєво покращує стан мотобізнесу;
  • купити покришки мото на Вествело - це заощадити кошти, проте не на якості товарів, а отже оформляти замовлення у нас вигідно.

 

ОПТОВА СПІВПРАЦЯ

 

мото резина оптом

Ми радимо вам надійні мотошини купити, аби зробити процес управління байком максимально безпечним і комфортним. Обирайте відповідні покришки, залежно від особливостей байка та стилю їзди - у нас точно є те, що вам потрібно!

keyboard_arrow_up