Довідник розмірів дитячих велосипедів

3 жовтня 2023

Велопрогулянка в дитинстві корисна для фізичного розвитку дитини: зміцнення м’язів, суглобів, навчання контролю координації рухів. Ідея батьків купити дитячий ровер для дівчат і хлопців розумна та правильна. Головне — правильно підібрати модель за розміром, а щоб зробити це без помилок, читайте далі у нашій статті. 

купити велосипед дитячий

Як вибрати дитячий велосипед за розміром

Комфортно вчитися їзди на велотранспорті можливо лише за умов, що дитячий велосипед правильно підібраний особисто для дитини. Адже якщо ровер буде замалий, дівчата та хлопці відчуватимуть дискомфорт, наприклад: надто близьке розташування керма може призвести до проблем з керуванням. Також незручно кататися на велосипеді дитячої моделі, яка куплена «на виріст»: дитина може просто не діставати до педалей. 

Отже, дуже важливо правильно вибрати дитячий велосипед і робити це слід відштовхуючись від розміру колеса ровера. Чому так? Все просто: діаметр колеса залежить від розміру рами, відповідно, зі збільшенням діаметра збільшується й рама. 

Існують думки, що легше вибрати ровер дитячий, ґрунтуючись на вікові дитини. Це не зовсім правильно, адже всі дітлахи різні. 

Доречно ґрунтуватися на даних про ріст дитини. Рекомендовано брати до уваги такі загальні показники:

купити ровер дитячий

  • Колеса 12 дюймів. Для малечі до 4 років з ростом до 100 см краще купити трьохколісний велосипед дитячий або велобіг: доки в дитини немає досвіду, додаткові колеса будуть корисними, а катання на велобігу простіше.
  • Колеса 14-16 дюймів. Дитячі велобіги також підійдуть для дітей від 4 до 7 років з ростом до 120 см, але в цьому віці декому залежно від навичок можна починати кататися на велосипедах.
  • Розмір коліс 18 дюймів. Якщо ріст до 132 см, дитина може навчатися на велосипеді дитячої моделі з додатковими колесами, які досить швидко можна зняти. 
  • Колеса 20 дюймів. Дітям з ростом до 152 см підходять збільшені моделі. Це чудовий варіант велосипеда для дівчинки 8-10 років та хлопчиків напівспортивного та трюкового типу. Таке колесо часто зустрічається на BMX. 
  • Колеса 24 дюйми. Можна купити дитячий велосипед для дівчинки та хлопчика з ростом до 167 см. 

 

Вважається, що всі моделі з колесами від 26 дюймів є дорослими. За умов високого росту дитини доречно купити велосипед для хлопчика чи дівчини такого типу, при тому рама буде відповідно збільшеною, але комфортною для юначок. 

 

Цікаво такожВсе що потрібно знати про велопрогулянки восени - коли на дворі холодно

 

Нагадаємо, що правильно підібраний за ростом дитини й розміром колеса ровер буде позитивно впливати на безпеку під час катання. Якщо для малечі краще замовити дитячий велосипед з ручкою та додатковими колесами, то для всіх загалом головним аспектом безпеки завжди буде саме розумний вибір розміру ровера. Дитині комфортно сидіти, вона без проблем тримається за кермо, педалі знаходяться на оптимальній відстані — це означає, що вчитися дитині зручно, і є запорукою безпеки. 

Чому краще купити дитячий велосипед в магазині Westvelo

Правильний вибір велосипеда за розміром — головна основа комфорту й безпеки під час навчання та їзди надалі. Такий підхід доречний: вибравши велотранспорт без помилок, ви гарантуєте дитині зручність і задоволення. Проте не лише раціональне ставлення до росту й відповідному розміру ровера має значення: важливо купити дитячий велосипед гарної якості, що легко зробити в магазині WESTVELO. Якісна модель з міцними й надійними в роботі деталями — кращий вибір для дитини. 

Westvelo — онлайн-магазин велосипедів та велотоварів з великим асортиментом тематичної продукції для дітей та дорослих. В цьому інтернет-маркеті ви можете вигідно купити велосипед дитячий потрібного розміру залежно від росту дитини. Всі моделі каталогу є якісними, ми постачаємо їх винятково від перевірених виробників, адже маємо великий досвід у сфері торгівлі велотоварів. 

Саме в каталозі інтернет-магазину ВЕСТВЕЛО ви можете вибрати модель навіть для наймолодших дітей. В нашому маркеті ви без проблем можете купити велосипед для хлопчика 7 років і більшета дівчат підліткового віку. Не гайте часу — просто завітайте до Вествело та обирайте доступні для всіх велосипеди.

keyboard_arrow_up