Як самостійно зібрати велосипед, отриманий в коробці?

29 серпня 2023

Ми знаємо, що декількох людей лякає покупка ровера в інтернет-магазині, адже в такому випадку людина отримає транспорт у розібраному вигляді й не знає, як скласти велосипед з коробки. Саме тому фахівці веломагазину Westvelo підготували зручну просту інструкцію про те, як без допомоги майстрів можна легко зрозуміти, як скласти ровер. Скористайтеся нашими рекомендаціями, щоб не лякатися онлайн-покупок та отримувати задоволення від новеньких велосипедів. 

як скласти велосипед з нуля вест вело

 

Як зібрати велосипед з коробки й чим користуватися: підготовка до збирання

підготовка до збирання велосипеду вест вело

Отже, якщо ви бажаєте купити велосипед в Україні з доставленням і вам, наприклад, подобаються моделі нашого магазину, але не знаєте, як зібрати велосипед з коробки, скористайтеся корисною інформацією від фахівців Вест Вело. Зверніть увагу, що вам знадобляться інструменти, про які ми також розповімо. 

Підготуйте все необхідне:

  • багатофункційний мультитул або комплект шестигранників;
  • бокорізи або кусачки, а також канцелярський ніж;
  • ключ на 15 ріжкового типу;
  • насос з манометром;
  • викрутку. 

Як правило, такого переліку досить. Головне — заздалегідь запастися всім необхідним, щоб комфортно скласти велосипед з нуля. 

 

Як швидко й правильно скласти велик самому: зрозуміла інструкція від Westvelo

Щоб скласти велик самому, його елементи потрібно спочатку витягнути з коробки, саме тому вам знадобиться канцелярський ніж. Як правило, окремі деталі роверів зв’язуються хомутами, тут вам будуть в пригоді кусачки. Витягніть з коробки решту елементів і аксесуарів, які входять до комплекту. Далі буде зручно працювати, якщо ви маєте спеціальну стійку, проте за її відсутністю буде достатньо допомоги напарника. 

Далі виконуйте такі кроки:

  • накачайте колеса до середнього рівня тиску, користуючись даними, вказаними на покришках (врахуйте стиль їзди на конкретному виді ровера);
  • тепер важливо з’ясувати те, як поставити заднє колесо на велосипед, якщо воно не встановлене з коробки, для чого слід перевернути ровер, підтягнути перемикач швидкостей назад, встановити колесо на дропаути (отвори), перевірити розташування (воно має бути рівним, симетричним), вставити ексцентрики, притискаючи гайку, закрити важіль після гарної фіксації колеса;
  • встановіть кермо, знявши кришку виносу, звернувши увагу на важливість центрування (користуйтеся позначками) й відсутність зайвого зусилля, коли затягуєте болти на виносі (варто, щоб все було щільно);
  • комфортно для користування встановіть гальмівні ручки.

регулювання деталей велосипеду поради вест вело

Тепер переходьте до регулювання й налаштування деталей. Звісно, купити велосипед просто, але ж перше знайомство може трохи лякати комплексом різних завдань, які пов’язані з підготовкою ровера до їзди. Отже, якщо ви вже вирішили купити вєлік та отримали ваше замовлення, дізнайтеся про всі важливі етапи підготовки колісного засобу:

  • закріпіть тросики та гідролінії гальмівної системи;
  • перевірте, чи вільно обертаються колеса (на що впливає центрування каліперів відносно до гальмівних роторів — тертя зникне, якщо правильно послабити болти, натискаючи на ручки);
  • рівно встановіть сідло паралельно землі, регулюючи його висоту;
  • скористайтеся ріжковим ключем і встановіть педалі (права одягається на шатуни за годинною стрілкою). 

 

Різні круті й недорогі велосипеди можуть постачатися з окремим набором деталей, а це значить, що інструкція може розширюватися. Якщо у вас виникають питання, як зібрати ровер, коли ви вирішили купити велосипед онлайн, просто зверніться до консультантів інтернет-магазину Вествело: вони надають детальну інформацію та корисні поради. 

 

Вествело — чудовий магазин, де купити велосипед недорого ви можете вже незабаром

Вітаємо, тепер ви готові ризикнути й купити ровер в інтернет веломагазині! Адже у вас є стисла проста інструкція від Вествело, де, до речі, ви можете дізнатися й про те, як зібрати ровер конкретної моделі, і купити велосипед недорого зі швидким доставленням по Україні. 

Вест Вело — відомий на українському ринку досвідчений постачальник велосипедів, велоаксесуарів, запчастин та інструментів для ремонту і догляду за ровером. Великий асортимент якісних велосипедів West velo доступний для кожного безпосередньо на сайті магазину westvelo.com.ua.

keyboard_arrow_up