Як правильно вибрати велосипед з потрібною рамою з урахуванням росту?

Вибір правильного розміру велосипеда є надзвичайно важливим - у цьому немає будь-яких сумнівів. Добре, якщо веломагазин знаходиться поруч з вами й ви можете самотужки приділити час покупці оффлайн. Але що робити у випадку, коли вам потрібно купити велосипед в Україні онлайн, але ви не хочете помилитися з параметрами? Веломагазин Westvelo вирішив розповісти детальніше, як обрати правильну модель за розміром рами.

 

Як правильно велосипед купити: даємо декілька корисних порад

Звісно, багатьом людям найважливіше – це купити велосипед недорого, однак існує безліч інших факторів, які впливають на вибір двоколісного транспорту.

купити велосипед westvelo

По-перше, перед тим, як велосипед купити, визначитесь щодо його типу. Розміри шосейних і гірських велосипедів, а також чоловічих і жіночих моделей і навіть окремих виробників суттєво відрізняються. Багато виробників також мають власні таблиці розмірів велосипедів, які наддадуть вам правильний напрямок.

По-друге, орієнтація на зріст з урахуванням розміру рами є одним із найпростіших способів визначення розміру велосипеду, хоч іноді й недостатньою, адже професійна підгонка велосипеда перед покупкою може змінити все. Тому якщо ви збираєтесь купити велосипед – особливо для спортивних тренувань — то варто поставитися до цього уважно. Незалежно від того, який магазин велосипедів ви обираєте – оффлайн чи онлайн, знання ваших розмірів і наявність фахівця-консультанта, який допоможе вам пройти через процес покупки, не тільки гарантує, що ви отримаєте правильний розмір, але й зможете знайти велосипед для ваших конкретних потреб.

Підгонка для велосипеда надасть вам більш детальні вимірювання. Для початківців велосипедистів і досвідчених спортсменів це може бути надзвичайно корисним досвідом, який знадобиться їм у подальшому для покупки інших моделей. Часові інвестиції у велосипед не тільки гарантують, що ви отримаєте правильну модель, але й зможете уникнути зайвих травм, болю та дискомфорту, що зробить поїздку на велосипеді ще приємнішою, ніж ви очікуєте.

 

Як вибрати велосипед, орієнтуючись на параметри тіла?

Однак, постає основне питання - як вибрати велосипед за ростом? Просто дотримуйтеся наступної формули, і ви зможете розрахувати правильний розмір велосипеда для себе:

велосипед вествело

Тип велосипеда x внутрішній шов ноги = ваш розмір рами (у сантиметрах)

Перед тим, як вибрати велосипед, виміряйте внутрішній шов ноги: зніміть взуття та станьте прямо, розставивши ноги приблизно на 15-22 см, тепер виміряйте довжину ноги від землі до промежини.

Далі ви маєте помножити це число на коефіцієнт конкретного типу велосипеда:

  • Для шосейного – 0,70;
  • Для гірського – 0,685;
  • Для міського – 0,685.

Наприклад, якщо внутрішній шов вашої ноги становить 65 см, і ви вирішили купити ровер шосейного типу, правильним розміром буде 65 x 0,70 = 45,5 см.

Нижче наведено загальні таблиці розмірів велосипедів для шосейних і гірських велосипедів залежно від росту. Майте на увазі, що це лише загальний посібник – точні розміри залежать від брендів.

Гірський велосипед (дюйми)Міський велосипед (дюйми)Зріст людини (см)
1314140-155
1516150-165
1718160-175
1920170-185
2122180-195
2324190-...

Інтернет магазин велосипедів Вествело надає професійну консультацію від досвідчених спеціалістів

Вирішили вибрати велосипед для дорослого, але не знаєте, на якому типі й розмірі зупинитися? Інтернет-магазин Вествело обов’язково допоможе вам знайти байк до душі, адже наші консультанти мають великий досвід у галузі й чудово обізнані в тому, на що потрібно звертати увагу при підборі велосипеду.

Наш інтернет магазин велосипедів працює з найрізноманітнішими категоріями покупців – від дітей і новачків до професійних спортсменів і оптових клієнтів, тож ми будемо раді бачити будь-кого на нашому сайті westvelo.com.ua!

keyboard_arrow_up