Як правильно обрати та встановити переднє та заднє світло для велосипеда?

5 вересня 2023

Велосипед є досить швидким транспортом, а це означає, що їзда на ньому має бути безпечною. Щоб забезпечити захист тіла від травмування, власники роверів обирають спеціальні елементи — шоломи, наколінники тощо, але цього не достатньо: корисно кожному велосипедисту придбати якісне функціональне велосвітло. Обговоримо вибір таких елементів і особливості їх встановлення. 

передеє світло велосипеда вест вело

Як вибрати фару для велосипеда: рекомендації від досвідченого постачальника велотоварів Вествело

Велосвіто, до якого відносяться різноманітні ліхтарі та фари, є важливим елементом безпеки. Наявність джерел освітлення гарантує якісну видимість дороги. Якщо ви правильно встановили всі найважливіші елементи, вас також помітно — а це додаткова впевненість для велосипедистів. Далі обговоримо, як вибрати фару для велосипеда та куди треба кріпити джерела освітлення. 

світло для велосипеда вест вело

Завзяті велосипедисти знають, що особливе значення має переднє світло для велосипедів. Його можна кріпити різними методами:

  • на вилку ровера для гарного освітлення у формі променя у вигляді довгого еліпса;
  • кріплення на кермо — традиційний варіант, але рельєф дороги проглядається з таким типом переднього світла гірше;
  • подвійний ліхтар на вилку — ідеальне освітлення навіть для їзди по складній місцевості вночі. 

Тепер зрозуміло, для чого потрібно та як можна кріпити передні фари для велосипеда, залишається питання призначення й важливості встановлення заднього освітлення. Воно необхідне для того, щоб вас бачили інші учасники дорожнього руху, а цим нехтувати не треба! Встановлюються фари на ті елементи ровера, які призначені для такої мети, як правило, це підсідельна труба. 

Сьогодні неймовірно великий вибір джерел освітлення, тож постає питання, як вибрати велосвітло з урахуванням різноманітних властивостей та відмінностей. 

Варто сказати, що вибір велосипедної фари залежить не лише від місця й призначення. Спочатку уточнимо, що ліхтар — це елемент освітлення з акумулятором в єдиному корпусі, як правило, ставиться на кермо. Фарою ж називають деталь з акумулятором на дроті. Тож ліхтар трохи зручніше, але кожен обирає свій варіант. Наявність мигалки буде завжди дуже корисною, особливо для заднього джерела розпізнавання велосипедиста на дорозі. 

світло для велосипеда

Не поспішайте купити світло для велосипеда, спочатку з’ясуйте, який варіант вам підходить:

  • слабкі моделі з яскравістю до 200 Лм, середній чи надпотужний варіант (понад 1000 Лм);
  • фара для велосипеда з акумулятором і додатковою батареєю для тривалих поїздок в темну пору;
  • моделі з кріпленням за допомогою інструментів чи швидкознімні варіанти;
  • ліхтар постійного потоку, миготлива модель та фара зі стробоскопом (чудовий вибір для катання в сутінках, під час дрібного дощу);
  • моделі з високим рівнем захисту від вологи та пошкоджень або прості варіанти. 

Ви можете купити велофари ефективно, якщо заздалегідь продумаєте всі потрібні характеристики. 

 

Westvelo — кращий магазин, де легко вибрати та вигідно купити ліхтар на велосипед

В інтернет-магазині Вествело ви можете купити ліхтар на велосипед від перевірених виробників, адже це також важливо: надійні моделі працюють довго, стабільно, справно. 

Наш сучасний досвідчений веломагазин Westvelo пропонує найбільший асортимент фар і ліхтарів, і якщо ви не маєте зайвого часу на підбір моделей, просто скористайтеся допомогою консультантів. Ласкаво просимо до сайту westvelo.com.ua та бажаємо гарних покупок.

keyboard_arrow_up