Як підготувати свій велосипед після завершення сезону?

Незважаючи на те, що частина поціновувачів велосипедних прогулянок планує продовжувати поїздки й взимку, більшість з нас з настанням холодів починає ховати велосипеди до гаражів. Підготувати велосипед на зиму не так складно, як мотоцикл, проте навіть до велосипедів є вимоги за доглядом, щоб ви могли без проблем дістати його з комори навесні. Веломагазин Westvelo розповідає, які кроки потрібно зробити задля підтримки ровера в належному стані.

велосипедний магазин west velo

Як підтримувати велоконя в гарному стані: магазин велосипеди дає декілька корисних порад

Наш магазин велосипеди радить дотримуватися наступних етапів у догляді за двоколісним конем, щоб уникнути складного ремонту або заміни моделі:

  1. миття велосипеду. Тримайте свій двоколісний транспорт у чистоті, адже це значно зміцнює його зносостійкість. До того ж, тут вам не знадобляться особливі засоби для чищення – потрібні лише відро з мильною водою, губка та стара зубна щітка. У деяких випадках буде потрібний відповідний знежирювач, що допоможе розщепити масло та пісок у ланцюзі та задніх зірках.
  2. догляд за ланцюгом. Ланцюг слід правильно очистити за допомогою лубриканта і мастила. Маленька ручна мітла у поєднанні зі старою зубною щіткою також допоможуть вам видалити бруд. Пам’ятайте, що немає сенсу змащувати ланцюг, якщо ви спочатку його належним чином не почистили, інакше ви тільки погіршите стан деталі.
  3. догляд за гальмами та колодками. По-перше, затягніть провислі гальма. Якщо ваші гальма погано тримаються, то їх потрібно затягнути. Для цього буде достатньо шестигранного ключа, який завжди має бути у вашому інструментарії для швидкого ремонту велосипеда. Якщо гальма скрипять, то, скоріш за все, у них занадто багато бруду, тому їх варто очистити й висушити належним чином. Також потурбуйтеся про заміну колодок. Для цього достатньо обрати інтернет магазин велосипедів і купити велозапчастини, адже встановлення нових гальмівних колодок – це дуже дешеве та просте рішення.
  4. догляд за колесами. Якщо велосипед тривалий час стоятиме на спущених шинах, гумовий матеріал руйнуватиметься і врешті продавить ободи колес. Щоб запобігти цьому, повністю накачуйте обидві шини та перевіряйте їх раз на місяць.
  5. догляд за вилкою. Найважливіше – гарне змащення цієї деталі. Як і у випадку з ланцюгом, перед нанесенням мастила обов’язково видаліть увесь бруд зі стійки вилки та навколо ущільнень, особливо між стійками та аркою вилки в передній частині деталі.

Що рекомендує магазин для велосипедів Вествело для належного зберігання транспорту взимку?

Коли ви переконалися, що велосипед більше не потребує додаткового догляду, його можна ховати до початку наступного сезону. Однак, магазин для велосипедів Westvelo також радить звернути увагу на умови зберігання байка:

магазин для велосипедів вествело

  • Найкраще зберігати велосипед у сухому місці у вашій квартирі з постійною температурою не нижче 19°C.
  • Якщо ви хочете, щоб ваш велосипед був готовий, як тільки прийде весна, пізня осінь – найкращий час, щоб обрати велосипедний магазин або магазин велозапчастин та виконати все технічне обслуговування. Незважаючи на те, що більшість людей відкладають обслуговування велосипедів до весни, обираючи магазин велосипедів заздалегідь і проводячи ранню технічну перевірку, ви обов’язково окупите зусилля, що пролонгують довговічність вашого транспорту.
  • Якщо ви залишаєте велосипед у гаражі, то тримайте його в чохлі. Можна також на певний час зняти колеса і демонтувати кермо - це рішення економить простір і добре зберігає велосипед.

 

Постачальник велозапчастин Вествело пропонує якісну продукцію, яка не вимагає складного обслуговування

велосипед інтернет магазин вест вело

Однак, важливий не тільки ретельний догляд, але й підбір якісної моделі велосипеда та комплектуючих, тому потрібно, щоб був постачальник велозапчастин, якому ви довіряєте. Саме таким є інтернет-магазин Вествело, який ретельно обирає продукцію до свого асортименту, яку ви можете переглянути на нашому сайті westvelo.com.ua.

До того ж, Вествело – це оптовий магазин велосипедів і оптовий інтернет магазин велозапчастин, тому ми завжди раді співпраці з підприємцями, яких цікавлять брендові та перевірені часом велотовари!

keyboard_arrow_up