Правильний догляд за велосипедним ланцюгом: лайфхаки та поради від Westvelo

27 липня 2023

Коли велосипед — не просто транспортний засіб для комфортної їзди та велопрогулянок, а елемент стилю життя людини, робота кожної його деталі має бути стабільною. Для забезпечення чого необхідним є постійний ретельний догляд, який містить технічний огляд, вчасну заміну застарілих і пошкоджених велозапчастин, налагодження деталей. Окремо варто обміркувати догляд за найважливішою складовою — ланцюгом.

як правильно змастити велосипедний ланцюг вест вело

Як правильно змастити велосипедний ланцюг та які ще слід виконувати дії для підтримки його роботи: поради від Вест Вело

Ланцюг велосипедний є дуже важливою деталлю транспорту, від нього безпосередньо залежить безпека під час їзди. Ця невелика деталь відіграє ледь не головну роль в комфорті велосипедистів, можливості долати великі відстані з повною впевненістю в стабільності й безпеці. Не всі добре знають, як правильно змастити велосипедний ланцюг, яким чином його треба чистити та які ще слід виконувати дії з догляду за ним. А тому фахівці інтернет-магазину Westvelo пропонують всім зацікавленим читачам блогу ознайомитися з корисною інформацією.

Основна робота з цією запчастиною до роверів полягає в очищенні, змащенні та контролі розтягування, адже ланцюг з часом може втрачати початковий вигляд, пов’язаний з робочими властивостями деталі. Почнемо з чистки:

  • Пил, застаріле мастило, бруд складаються в абразивну пасту, яка ускладнює роботу ланцюга — важливої деталі для велосипеда. Чистити ланцюг треба регулярно та своєчасно. Якщо ви катаєтеся в більш-менш комфортних умовах, досить виконувати чистку 1 раз на тиждень, а якщо ви активний велосипедист по складній місцевості, краще чистити ланцюг після кожної поїздки.
  • Ланцюг з замками зручний — його можна зняти й почистити в ємності з розчинником за допомогою щітки чи методом збовтування в закритій пляшці.
  • Безумовно, важливо купити велосипедний ланцюг високої якості, в такому випадку й проблем з ним буде менше. Добротну запчастину можна почистити навіть без зняття з велосипеда: для цього знадобиться спеціальна мийка, яку ви можете замовити в магазині велосипедів Вест Вело. Мийка кріпиться на ланцюг, коли ровер стабільно знаходиться в нерухомому режимі, щоб можна було прокрутити ланцюг крізь мийку за допомогою педалей кілька разів.

Якісний ланцюг велосипедний — ціна комфортної та безпечної поїздки незалежно від місцевості. Правильно змащена деталь гарантує стабільну роботу. Ось як треба виконувати змащення після чистки:

  1. наносіть краплі мастила в кожну ділянку ланок з внутрішнього боку;
  2. прокрутіть ланцюг для більшого ефекту кілька разів;
  3. зніміть зайве мастило ганчіркою.

чим можна змастити ланцюг на велосипеді West velo

Перед людьми часто виникає питання, чим можна змастити ланцюг на велосипеді. Тут слід сказати, що рідкі олії та аерозолі в балончиках мають кілька недоліків. Перші дуже швидко втрачають свої властивості, другі —  ідеальний елемент для зчеплення з брудом і пилом. Тому краще вибирати:

  • мастила підвищеної консистенції (вони підтримують роботу велосипедного ланцюга тривалий термін, хоча й складно проникають в окремі ділянки ланок, а також легко з’єднаються з пилом і брудом);
  • двокомпонентні мастила (теж гарантують тривалість гарної роботи ланцюга);
  • тверді види мастил (варіант досить непростий, але забезпечує ідеальне проникнення речовини).

Контроль розтягування вартий уваги активних користувачів велосипедів. Якщо ланцюг відрізняється від норми в проміжках між 1/16″ й 1/8″, його краще замінити, а якщо більше — це вважається вже аварійним станом. Тому слід заздалегідь мати в наявності додатковий, а наш магазин деталей для велосипеда пропонує можливість зробити онлайн замовлення зі швидкою доставкою, щоб вам було завжди комфортно.

 

Якісні запчастини до роверів від Вест Вело

Тепер ви знаєте, як правильно доглядати за ланцюгом, які краще використовувати мастила і чому чистка має велике значення. Магазин westvelo.com.ua завжди радий допомогти вам і надати корисні поради, та в нас безумовно можна купити запчастини до ровера відмінної якості: ланцюги, замки, мастила та інші. Інструменти для комфортного догляду й ремонту, корисні аксесуари та якісні запчастини представлені в нашому каталозі. Ви завжди можете купити деталі до велосипеда оптом, якщо ви є власником велокрамниці, ми пропонуємо найпривабливіші умови співпраці для гуртовиків.

keyboard_arrow_up