Перевіряємо велосипедний ланцюг разом з магазином Westvelo

31 серпня 2023

Ланцюг — важливий елемент велосипедів, він виконує основну задачу — об’єднає педалі з колесом, завдяки чому здійснюється рух. Безумовно, догляд за цією частиною роверів має бути ретельним, періодичним, якісним, проте всі розуміють, що ціна велосипедного ланцюга залежить від надійності матеріалу, що загалом впливає на ресурсність цього елементу: у нього так чи інакше свій термін, а з часом будь-яка модель зношується. Обговорімо далі, як перевірити велосипедний ланцюг. 

як перевірити велосипедний ланцюг

Ланцюг велосипедний, його стан і методи перевірки: інформація від Вествело

Кожен ланцюг велосипедний може втратити свої властивості, адже матеріал вічно не працює, а також з часом відбувається розтягування запчастини, через що виникає потреба у своєчасній заміні. Щоб у вас не було непередбачуваних ситуацій, наш магазин деталей для велосипеда Вествело пропонує корисну інформацію про те, як перевірити стан ланцюга. 

Спочатку варто сказати, що цей елемент слід підбирати правильно: для конкретного велосипеда та характеристик зірочок варто вибирати обов’язково відповідну модель. Тут все залежить від ширини та відстані між осями, що поєднують усі ланки. Рекомендуємо вибирати важливі запчастини до велосипеда обачливо, а якщо не знаєте, як підібрати без помилок — звертайтеся до фахівців нашого магазину. 

За умовчанням ви можете придбати ланцюг 2,4 мм для блоків втулки з 5 зірочками, або інші варіанти для більшої кількості зірочок (вони більш гнучкі та трохи дорожчі). 

Якщо не знаєте точно, як слід доглядати за рухомими велозапчастинами, варто запам’ятати просте правило:

велосипедний ланцюг вест вело

  • подібні елементи, зокрема ланцюг, обов’язково треба чистити;
  • після прочищення (або промивання спеціальними засобами) важливо ретельно просушити деталь;
  • далі вам залишається змащувати елемент, щоб він працював плавно, чітко, справно. 

Частота змащування залежить від інтенсивності їзди та погодних умов. Ви можете дізнатися в нашому блозі про особливості й тонкощі змащування, а зараз розберімо, як перевірити ланцюг велосипедний, ціна якого нерідко є запорукою вашої безпеки:

  • поставте велосипед так, щоб він не рухався;
  • підніміть ланцюг над зубцями зірки;
  • зверніть увагу на відстань, на яку піднялася велозапчастина — якщо на 1-2 мм, тоді ланцюг ще новий та працюватиме справно, але за умов відстані десь у 7-8 мм краще замінити цю запчастину до велосипеда (при тому корисно придбати нову зірку). 

Якщо ви є власником гірського ровера, рекомендовано міняти ланцюг через кожні 2000 км пробігу (водночас корисно міняти й інші деталі для велосипеда). Заміна ланцюга шосейних велосипедів відбувається, як правило, після пробігу в 3000-6000 км. 

Ми хочемо нагадати вам, шановні читачі, що завше важливо купити запчастини до ровера гарної якості, адже — особливо рухомі — деталі прямо впливають на безпеку їзди. В нашому спеціалізованому інтернет-магазині Westvelo ви можете замовити високоякісні надійні ланцюги за дуже комфортними в Україні цінами. 

Вигідно, швидко й просто купити запчастини на велосипед в магазині Westvelo

Ми пропонуємо замовникам якісні дешеві велозапчастини від ретельно перевірених виробників. На ринку велотоварів Вествело працює багато років і запевняє, що нам можна довіряти. В асортименті веломагазину Вествело завжди є великий вибір ланцюгів, а це означає, що ви можете купити запчастини на велосипед, які потрібні саме вам. 

Також буде корисно придбати аксесуари, елементи захисту та необхідні запчастини до дитячих велосипедів, ціни на які в нашому маркеті привабливі й доступні більшості покупців. Ласкаво просимо до маркету westvelo.com.ua та бажаємо гарних покупок.

keyboard_arrow_up