Оптимальний вік дитини для покупки велобігу: коли починати кататись?

15 червня 2023

Невеликий велосипед біговел не має педалей та ланцюга, це зручний транспорт, який ідеально підходить для того, щоб навчитись керувати. Все, що потрібно дитині — відштовхуватися від землі ніжками, щоб їхати уперед. Відчуваючи рівновагу та впевненість, малеча досить швидко починає усвідомлювати, як правильно виконувати повороти.

Сьогодні придбати велобіг — велосипед для наймолодших дітей — можна по всій Україні, батьки помічають збільшення популярності цього транспорту та ставлять перед собою зрозуміле запитання: коли можна починати дитині кататися на велосипеді без педалей. Фахівці Вест Вело з задоволенням допоможуть визначитися з ідеальним віком та готові надати будь-які корисні поради.

велобіг для малюків вест вело

Коли настає час придбати велобіг для малюків за рекомендаціями від Westvelo

Ви напевно помітили, що існує кілька цікавих видів транспорту без педалей. Можна побачити в магазинах варіант з 3-4 колесами та звичайні двоколісні моделі. Саме останній вид і називається велобіг для малюків. Перші з перелічених колісних засобів підходять для навіть найменших дітей, ними можна користуватися вже після того, як дитина впевнено сидить. Щодо велосипеда біговел, тут варто зазначити, що такий транспорт дитина освоює самостійно, але це, звісно, ще не велосипед, що й з іншого боку дуже добре — на такому транспорті легше навчитися керування.

Особливість дитячого велосипеда без педалей полягає в тім, що він призначений навчити дитину тримати рівновагу. І робити це значно легше, ніж на звичайному велосипеді. До того ж можна купити велобіг недорого, адже він має просту конструкцію, та й вага його мала, що підвищує комфорт користування.

велосипед біговел West Velo

Отже, тепер можна відповісти на головне питання. Фахівці ВестВело наголошують:

  1. починати освоювати біговел дитячий, купити який варто за ростом дитини, можна з 1,5-річного віку;
  2. саме в цей період дитина починає активно та зацікавлено освоювати світ навколо себе — себто малеча вже емоційно готова;
  3. координація рухів, зв’язок очей та рук, керування в поєднанні з діями ніг — все це можливо у фізично підготовленої дитини в 1,5-2-річному віці;
  4. не варто нехтувати досвідом малечі — зверніть увагу, чи є в ній страх перед катанням;
  5. обов’язково варто приділяти увагу комфорту дитини.

Педіатри рекомендують показувати дітям приклад інших: можна привести малечу на майданчик, де хлопці та дівчата активно катаються на дитячих велобігах, купити модель на смак дитини (якщо вона може пояснити свої думки), а перед тим дати спробувати поїхати на транспорті друзів.

Загалом транспорт для малих дітей дуже корисний. Він розвиває рівновагу та м’язи, вчить самостійності та уважності. Ось чому фахівці рекомендують купити велосипед без педалей, головне — зробити це вчасно.

 

Час купити дитячий велобіг в магазині Вествело

Якщо дитина готова психологічно та фізично, відчуває зацікавленість та активно досліджує світ — це ідеальна мить купити дитячий велобіг. Не кваптеся та не пропустіть момент, адже потім малеча просто переросте такий транспорт. В когось найкращий час для катання починається в 1,5 року, в когось — пізніше.

Наш магазин велосипедів Вествело пропонує зручну можливість підібрати ідеальний за ростом, дизайном та комплектацією велобіг для ваших дітей. Звертайтеся до консультантів інтернет-магазину Westvelo та отримуйте всю необхідну інформацію та допомогу під час вибору моделі. В нас великий асортимент високоякісних товарів, найкращі в Україні ціни та зручні умови оплати замовлень. На сайті westvelo.com.ua додатково можна вигідно придбати елементи безпеки для найкомфортніших умов їзди на велобігах — шоломи, наколінники, налокітники.

keyboard_arrow_up