Яку деку обрати при покупці трюкового самоката?

25 липня 2023

Популярність трюкових самокатів зростає з кожним роком, вони цікавлять не лише дітей та підлітків, а також дорослих людей, які обожнюють екстремальну їзду та чудові трюки. Сьогодні можна досить просто купити самокат для трюків, однак варто дізнатися про деякі тонкощі. Одним з ключових елементів такого транспорту є дека, саме вибір цієї деталі детальніше обговоримо далі.

деки для трюкового самоката вествело

Правильні деки для трюкового самоката: рекомендації щодо вибору від Вествело

Самокати трюкові — загальна назва транспорту, адже існує кілька видів і моделей таких колісних засобів. Відмінності в них залежать саме вид типу та характеристик деки — основи, робочої площі транспорту. Деки для трюкового самоката різноманітні, вони впливають на особливості стилів катання, можуть поліпшити, удосконалити загальні властивості засобів.

Існує два основних стилі — парковий і стріт, себто вуличний стиль. Якщо людина планує кататися в скейтпарках, рампах, їй потрібно вибрати трюкові самокати для виконання різноманітних обертів в повітрі. Стріт вимагає здібності їздити по вулицях, використовуючи особливості архітектури міста як фігури для трюків. Стрибки по сходах, ковзання по поруччях — це класичні елементи цього стилю. Отже, самокат для трюків має відповідати такій їзді, а це безпосередньо залежить від характеристик деки.

трюкові самокати вествело

Видів дек більше, ніж стилів катання. Якщо ви не знаєте, як вибрати деку для трюкового самоката, скористайтеся корисною інформацією від Вествело:

  1. Деки для стріту мають бути габаритними, збільшеної ваги, адже повинні витримувати велике навантаження. Як правило, довжина деталі становить від 53 до 61 см, а ширина — від 12 см. Дно деки може бути плоским або мати спеціальні рейки. Часто у таких трюкових самокатів немає гальма, проте є фендери для захисту ноги. Оснащені деки часто дропаутами та дропами, які можна замінювати. Вага дек помітна — від 1,5 до 2,2 кілограма, проте в кожному випадку варто окремо підбирати трюкові самокати, купити які слід відповідно до зросту людини та розміру ноги райдера.
  2. Деки для паркового катання є найменшими, вони легкі, адже райдеру потрібно легко та зручно крутити самокат в повітрі. Замість фендера, якого на таких моделях немає як і дропів, деки оснащуються звичайними гальмами. Довжина деки — від 49 до 54 см, ширина не більше 13 см. Вага не перевищує 1,5 кілограма.
  3. Деки універсальні — варіанти для катання в різних стилях. Кращий вибір для людини, яка ще не визначилася в стилі катання, такі моделі можуть бути різноманітними за оснащенням, головною особливістю буде розмір і вага: довжина — 53-56 см, ширина — 11-14 см, вага — від 1,5 до 1,7 кг.

Ще зарано запитувати, скільки коштує трюковий самокат, адже ви будете здивовані тому, що існує ще кілька особливостей дек. Моделі з конкейвом (вигін верхньої платформи) призначені для стабільності ніг на самокаті під час виконання трюків. До речі, чим більше розмір деки, тим більше конкейв. Ще одна важлива особливість — вибір деки з урахуванням розміру коліс. Ви вже здогадалися, що не кожна дека сумісна з широкими й великими колесами, а тому слід уважніше вибирати всі деталі. А менеджери постачальника West Velo допоможуть вам в цьому та нададуть корисні консультації.

 

Westvelo — кращий магазин, де комфортно купити самокат для трюков

Радимо не квапитися з вибором деки та інших деталей, а краще звернутися до консультантів нашого магазину, які допоможуть розібратися в параметрах деки та вдало купити самокат для трюків. В нашому магазині представлено широкий асортимент всіх можливих моделей для кожного зі стилів катання. Ви можете вибрати варіант на свій смак, орієнтуючись на власний досвід та уподобання. Якісні самокати Вествело доступні за кращими цінами, а швидке доставлення ваших замовлень гарантовано. На сайті westvelo.com.ua ви також завжди матимете змогу вигідно придбати запчастини та інструменти для вдосконалення чи оновлення вашого самоката, а великий вибір захисних аксесуарів допоможе підтримувати високий рівень безпеки.

keyboard_arrow_up