Як зняти та встановити велосипедні педалі? Поради WestVelo

11 січня 2024

Велопедалі - складова частина трансмісії, що кріпиться до шатунів і передає обертальні зусилля ніг велосипедиста через ланцюг і трансмісію на заднє колесо. Без таких елементів неможливо уявити управління велосипедом, від них також залежить його маневровість і безпека під час їзди. Щоб вони повноцінно працювали, не приносили жодного дискомфорту та не наражали вас на небезпеку, потрібно 1 раз на 2-3 роки проводити профілактичні роботи. Коли стає чутним свист і скрипіння, а також спостерігається не плавне управління ровером, вам необхідно терміново замінити педалі велосипедні на нові.

купити педалі до велосипеда

Як поміняти педалі на велосипеді та які краще купити педалі до ровера?

В залежності від типу ровера та стилю їзди, педалі до велосипеда прийнято розділяти на такі основні категорії:

купити велопедалі  оптом

  1. прогулянкові, дешеві велозапчастини, для створення яких застосовуються зносостійкий пластик і міцні алюмінієві сплави;
  2. “топталки”, підходять для гірських велосипедів, оскільки витримують сильні навантаження та забезпечують надійний контакт зі взуттям;
  3. контактні, відносяться до професійних, тому що забезпечують кругове педалювання та створюють ідеальне зчеплення з ногами ровериста завдяки доповненню шипами.

Перед тим, як поміняти педалі на велосипеді, потрібно знати, як правильно та легко зняти попередні. Для цього варто виконати такі дії:

  • розмістити ровер рівно, щоб він стояв на колесах;
  • зняти праву педаль, повернувши шатун у сторону переднього колеса у горизонтальному напрямку за годинниковою стрілкою;
  • зняти ліву педаль проти годинникової стрілки.

Перед тим, як зняти педалі на велосипеді, варто дотримуватись єдиного правила: вони відкручуються проти ходу руху ровера. 

 

Можливо, вас зацікавитьЯк вибрати ідеальні льодянки для дітей: ТРИ поради батькам

 

Заміна педалей - процес доволі простий, проте варто знати певні нюанси, а саме:

  1. Перед встановленням нових педалей потрібно перевірити, чи залишилось на різьбі мастило. Якщо його кількість незначна або ж воно повністю відсутнє, тоді потрібно його нанести повторно.
  2. Старе мастило, що вже засохло, варто видалити за допомогою дегризера.
  3. Педалі потрібно закручувати вручну перпендикулярно вісі шатуна за допомогою шестигранника та ріжкового ключа.
  4. Всі дії щодо встановлення педалей аналогічні тим, що і при відкручуванні, тільки закручувати їх потрібно в іншу сторону, тобто: праву педаль - проти годинникової стрілки, ліву - за.
  5. Закручуючи вісь у шатун, не варто перебільшувати з силами, оскільки розкручувати фанатично затягнуту різьбу буде важко. 
  6. Після встановлення педалей варто ретельно очистити на з'єднаннях залишки мастила, щоб уникнути накопичення бруду та пилу.

Не забувайте про те, що купити педалі до велосипеда варто в залежності від стилю їзди, типу ровера та стану дорожнього покриття. Тільки в такому випадку вони служитимуть довго та не зношуватиметься завчасно!

 

 

Купити педалі до велосипеда в магазині WestVelo

Бажаєте купити педалі до ровера відмінної якості - оберіть наш інтернет-магазин велотоварів - WestVelo. В каталозі представлений широкий асортимент різних видів педалей, тому вам вдасться знайти ті, які підходять саме до вашого байка. У нас ви можете здійснити замовлення не лише в роздріб, а й гуртом. Купуючи до велосипеда педалі оптом, ви отримуєте:

  • якісні товари, що сподобаються потенційним клієнтам вашого веломагазину;
  • вигідні пропозиції у вигляді знижок при закупівлі середніми чи великими партіями;
  • професійні консультації, коли виникають сумніви щодо того, які купити велопедалі оптом;
  • безкоштовну доставку по всій Україні, а для мешканців західних регіонів пропонується розвезення замовлень нашим власним автотранспортом.

Замовити якісні педалі до ровера онлайн на Вествело - це отримати надійні деталі до велосипеда за доступними цінами. Ми готові до плідної співпраці на постійній основі, тому робимо все для того, аби кожен наш клієнт завжди був задоволений як якістю товарів, так і професіональним сервісом. Якщо педалі до велосипеда купити в Києві та інших містах України, то тільки в Вествело, компанії, перевіреній часом!

keyboard_arrow_up