Для чого потрібні катафоти на велосипед та як їх встановити?

6 вересня 2023

Велосипед є розповсюджений комфортним транспортом, можливо, одним з найбезпечніших, проте з метою підвищення рівня безпеки й впевненості їзди велосипедисти оснащують ровери спеціальними елементами. До них також відносяться катафота й світловідбивач на велосипед: спеціальні аксесуари, які служать надійним джерелом сповіщення про наявність велосипедиста на дорозі. 

купити катафоти вест вело

Функціональні катафоти для велосипеда від магазину Вествело

Світловідбивачі та катафоти для велосипеда призначені для надання видимості велосипедистів на дорозі. Світло, яке випромінюють різні джерела (ліхтарі, фари автівок), відбивається: в цей момент людину на ровері добре видно, інші учасники руху негайно усвідомлюють про наявність велосипедиста на дорозі. 

Розрізняються відбивачі на велосипед за формою, дизайном, місцем кріплення, особливостями відбивання світла. Вони встановлюються наряду з основними джерелами (ліхтарями й фарами), які необхідні для освітлення дороги. 

В нашій статті йдеться саме про пасивні елементи, себто катафоти, світловідбивальні наліпки та стрічки. Подібні елементи дуже корисні, не слід нехтувати їхньою роллю, краще замовляти й встановлювати їх на власні ровери. Вони також можуть бути деталями велоодягу, екіпірування, забарвлення рами. І якщо вам потрібно купити світловідбивач на велосипед, ви бажаєте дізнатися про деякі особливості й властивості таких елементів, відмінності в принципі роботи. 

світловідбивачі для велосипеда купити

Тож розповімо про них детальніше:

  • Не всі знають, що таке катафот. Це невеликий оптичний пристрій, який повертає промінь світла у бік його джерела з мінімальним розсіюванням. Форма й розмір можуть бути будь-якими — тут все залежить від смаку людини. 

Існують кутові та сферичні види, всі вони гарантують кут у 180°. Не знаєте, як встановити катафоти — є просте правило: попереду ровера ставлять білі, позаду — червоні, з боків — помаранчеві. Ця інформація допомагає автомобілісту з’ясувати, куди прямує велосипедист! На жаль, катафоти для велосипеда не будуть ефективні під час похмурої погоди, дощів. Що стосується місця розташування, правило просте: передні та задні катафоти слід кріпити на якомога крайні точки, а бокові — на спиці колеса. 

  1. Катафоти зі світлодіодами. Додаткове підсвічування для збільшення дальності видимості. 
  2. Світловідбивальні наліпки, стрічки, жилети тощо — додаткові корисні елементи. 
  3. Спеціальні фарби. 
  4. Світлодіодні аксесуари, елементи підсвічування, які можна встановлювати на будь-яку частину ровера. 

Сьогодні не проблема купити катафоти на велосипед з готовим кріпленням, але виникають неочікувані варіанти, коли на конкретний ровер складно встановити елемент. Можуть знадобитися засувки, замки, стрічки, гвинти з шайбами. 

Вест Вело — кращий магазин, де світловідбивачі для велосипедів купити можна в асортименті

Ми радимо потурбуватися про власну безпеку та підвищити її рівень. Для цього всім велосипедистам буде корисно замовити світловідбивач та купити катафот велосипедний. В нашому онлайн-маркеті якісних і доступних за ціною велотоварів ви можете зручно підібрати всі потрібні речі: засоби для кріплення, катафоти, стрічки, світлодіоди та світловідбивачі для велосипедів, купити які необхідно під час їзди в темну пору доби.

keyboard_arrow_up