Чому правильне освітлення велосипеда під час зимових поїздок є важливим?

26 жовтня 2023

Взимку день нетривалий, темніти починає рано й тому велосипедистам важливо завжди мати в наявності велосвітло. Велосипедне світло повинно бути якісним, надійним, ефективним, адже від таких характеристик залежить безпека велосипедиста. 

велосипедна фара

Як вибрати світло на велосипед і на що варто звернути увагу під час вибору 

Для безпечної та стабільної їзди на ровері взимку варто ретельно підібрати світло на велосипед. Спочатку слід зазначити, що всі елементи велосвітла розділяються на дві основні категорії:

веломигалка

  • світло для велосипеда, яке служить для того, щоб велосипедист гарно бачив дорогу;
  • та велосвітло, яке необхідне, щоб видимим був безпосередньо сам велосипедист. 

Велосипедне світло першої категорії повинно бути яскравим, ця характеристика вимірюється в люменах. Траєкторія променя — важлива властивість елементів освітлення. Тож якщо людина планує велопоїздки взимку по дорогах без вуличного освітлення, їй потрібна якісна велосипедна фара. Деталь може кріпитися на кермо, виніс, шолом. Проте також важливо мати задню мигалку на велосипеді, адже вона слугує для того, щоб за потребою велосипедиста можна було легко помітити в темряві. 

Підкреслимо важливі характеристики велофар:

  • яскравість — від 500 люменів;
  • тривалість незалежної роботи акумулятора — для стабільності й впевненості;
  • зручність перезарядження — сучасні моделі можна зарядити досить просто й швидко. 

Висновок: взимку важливо мати надійний та потужний фонарик на велосипед для активного й тривалого використання роверів. Якщо ж людина просто їде на роботу чи навчання по освітлених вулицях, для неї достатньо мати веломигалки — як попереду, так і позаду роверів. Додатково слід встановлювати бічні катафоти та, наприклад, мигалки на ніпель. Переднє освітлення за правилами має білий колір, заднє — червоний, бічне — помаранчевий. 

Кожен найпростіший вело ліхтарик потрібно правильно обслуговувати. Варто старатися не користуватися ним за умов майже повної розрядки, застосовувати винятково якісні батареї та акумулятори. Залежно від ступеня захисту від вологи й пилу слід правильно обирати моделі та відповідно до погодних умов використовувати елементи велосвітла. 

Сучасні моделі велосипедних фар мають кілька режимів: яскравого освітлення, миготіння з різними варіаціями. Подібні моделі ви можете замовити на сайті West Velo. В нас представлено великий асортимент велосипедного освітлення — від потужних фар до економних мигалок. 

 

 

Зручно та вигідно купити світло на велосипед в інтернет-магазині Вествело

Користуватися велотранспортом взимку без велосвітла небезпечно, а залежно від стилю й активності їзди слід правильно підбирати елементи освітлення. Ви можете купити світло на велосипед в інтернет-магазині Вествело, де досвідчені менеджери допоможуть вибрати ідеальні моделі фар і мигалок для вас. Вам також буде вигідно робити покупки в нашому спеціалізованому магазині, адже в нас дійсно доступні ціни як для роздрібних, так і для гуртових клієнтів. 

 

Можливо, вас зацікавитьЯк вибрати ідеальні крила на велосипед: ТОП 5 порад від Westvelo

 

Крім привабливих цін ми гарантуємо високу якість наших велотоварів і швидке доставлення кожного замовлення. Також ми маємо багаторічний досвід співпраці з власниками велокрамниць, адже в маркеті Westvelo вигідно купити оптом мигалки на велосипед. Тож не шукайте інших постачальників та переходьте до каталогу, де можна оформити власний онлайн-кабінет. 

Отже, без фар і мигалок взимку не обійтися, а тому слід їх придбати їх заздалегідь.

keyboard_arrow_up